Doorgaan naar hoofdcontent

Inwoners gemeente Staphorst kunnen participeren in Windpark Bovenwind

Inwoners gemeente Staphorst kunnen participeren in Windpark Bovenwind
Energie coöperatie Wijd Duurzaam Staphorst heeft op 31 maart een participatieronde geopend voor Windpark Bovenwind in Lommert, in de gemeente Staphorst. Leden van de coöperatie kunnen zich hier voor inschrijven. De bouw van Windpark Bovenwind is begin vorig jaar opgestart en is nu in de eindfase beland. Het windpark, met 3 windturbines van het type type Enercon E-138 EP3 E3, met een rotordiameter van 138 m en een nominaal vermogen van 4,26 MW, is in handen van energie coöperatie Wij Duurzaam Staphorst. Continue reading Inwoners gemeente Staphorst kunnen participeren in Windpark Bovenwind at Windenergie Nieuws.
 
Meer dan 9000 meiden deden mee aan Girls' Day 2023
Op 30 maart vond het Girls' Day 2023 evenement plaats. Door het hele land konden meisjes tussen 10 en 15 jaar oud bedrijven bezoeken om te zien hoe leuk het werken is in bèta, techniek en IT is. Meer dan 9000 meiden hadden zich hiervoor aangemeld. Meer dan 250 bedrijven stelden hun deuren open. Continue reading Meer dan 9000 meiden deden mee aan Girls' Day 2023 at Windenergie Nieuws.
 
Gemeenteraad Waadhoeke heeft geen bezwaar tegen vervanging Dorpsmolen Hitzum
De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 30 maart een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het verlenen van de omgevingsvergunning voor de vervangende nieuwbouw en opschaling van de dorpsmolen in Hitzum, in Friesland. Bij Hitzum draait sinds 1995 een dorpsmolen. Het gaat om een Micon M700/225 met een rotordiameter van 29,8 meter, een ashoogte van 30 meter en een tiphoogte van 45 meter. Continue reading Gemeenteraad Waadhoeke heeft geen bezwaar tegen vervanging Dorpsmolen Hitzum at Windenergie Nieuws.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.