Doorgaan naar hoofdcontent

Windpark Egchelse Heide vervangt rotorblad vanwege scheur

Windpark Egchelse Heide vervangt rotorblad vanwege scheur
In 1 van de rotorbladen van Windpark Egchelse Heide is een scheur ontdekt tijdens een onderhoud controle. Deze moet vervangen worden, zo melden de initiatiefnemers van het windpark. Het betreft windturbine 1 welke gelegen is aan het begin van de Haanbergweg in Beringe. Deze week zal dit rotorblad worden vervangen. Continue reading Windpark Egchelse Heide vervangt rotorblad vanwege scheur at Windenergie Nieuws.
 
De Natuur en Milieufederaties en WUR presenteren 5 interventies voor het behalen van klimaatdoelen
Samen met Wageningen University & Research presenteerde De Natuur en Milieufederaties gisteren vijf interventies om de klimaatdoelen te halen. Aanleiding hiervoor is dat de partijen zien dat de uitvoering van het Klimaatakkoord en de Regionale Energie Strategie├źn (RES'en) achterloopt op schema. De 2030-doelen zijn volgens de partijen slechts een tussenstap en de vraag naar groene stroom stijgt harder dan verwacht. Continue reading De Natuur en Milieufederaties en WUR presenteren 5 interventies voor het behalen van klimaatdoelen at Windenergie Nieuws.
 
Hoe gaat Nederland in de toekomst waterstof opwekken?
De ontwikkelingen omtrent het opwekken van waterstof gaan snel sinds het Klimaatakkoord uit 2019. Nieuwe toepassingen zijn nodig om de doelen te behalen: 500 megawatt (MW) elektrolysecapaciteit in 2025, tot wel drie tot vier gigawatt (GW) in 2030. Welke uitdagingen zijn er voor de waterstofmarkt en wat zijn oplossingen om waterstof op te wekken? Sanne [...] Het bericht Hoe gaat Nederland in de toekomst waterstof opwekken? verscheen eerst op WindDay.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.