Doorgaan naar hoofdcontent

Stand van zaken Energiepark Echteld Lienden

Stand van zaken Energiepark Echteld Lienden
Sinds 2021 onderzoekt Vattenfall de mogelijkheid om een windpark en twee zonneparken te ontwikkelen in het gebied langs beide zijden van de A15 tussen Echteld en Lienden, onder de naam: Energiepark Echteld Lienden. Omwonenden (binnen ongeveer 1 km rondom het plangebied) hebben een brief ontvangen van Vattenfall over de ontwikkelingen. Zonnepark Panderweg-Oost Voor de zonneparken […] Het bericht Stand van zaken Energiepark Echteld Lienden verscheen eerst op RES Rivierenland.
 
Hernieuwbare Energiesector sluit IMVO-akkoord voor duurzame productie
Op maandag 6 maart is een nieuw internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO)-convenant voor de Hernieuwbare Energiesector ondertekend.
 
Deze winter 12 procent minder wind- en zonne-energie dan vorig jaar
Ondanks de enorme toename van het aantal huishoudens met zonnepanelen werd er afgelopen winter 257 megawattuur (MWh) minder zonne-energie opgewekt dan een jaar geleden. Ook windmolens produceerden aanzienlijk minder dan in de winter van 2022, liefst 760 MWh. Doordat we ook collectief minder stroom gebruikten kwam het aandeel van wind en zon in de zogeheten […] Het bericht Deze winter 12 procent minder wind- en zonne-energie dan vorig jaar verscheen eerst op Fossylfrij Frysl├ón.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.