Doorgaan naar hoofdcontent

Offshore wind met drijvende zonnepanelen voor groene waterstof

Offshore wind met drijvende zonnepanelen voor groene waterstof
TNO onderzoekt hoe de integratie van verschillende energie systeemmodules op de Noordzee tot een toekomstig stabiel en betrouwbaar energiesysteem kan leiden. Het bericht Offshore wind met drijvende zonnepanelen voor groene waterstof verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
 
Ørsted sluit als eerste energiebedrijf aan bij wereldwijde alliantie voor offshore windenergie
Het Deense energiebedrijf Ørsted kondigde vandaag aan dat het lid is geworden van de vorig jarig geïntroduceerde Global Offshore Wind Alliance (GOWA) dat een versnelling van de uitrol van offshore windenergie wil ondersteunen. Ørsted is hiermee het eerste energiebedrijf dat zich aansluit bij GOWA. De alliantie werd vorig jaar tijdens COP27 gelanceerd door het Internationaal Agentschap voor hernieuwbare energie (IRENA), de Global Wind Energy Council (GWEC) en de Deense regering. Continue reading Ørsted sluit als eerste energiebedrijf aan bij wereldwijde alliantie voor offshore windenergie at Windenergie Nieuws.
 
Productie uit wind steeg met 17 procent in 2022
De elektriciteitsproductie uit hernieuwbare bronnen steeg in 2022 met 20 procent vergeleken met het jaar daarvoor. De elektriciteitsproductie uit fossiele bronnen daalde met 11 procent. Dit meldt het CBS vandaag op basis van voorlopige cijfers. De productie van elektriciteit is in 2022 vergeleken met een jaar eerder gelijk gebleven (rond de 118,3 miljard kWh). Continue reading Productie uit wind steeg met 17 procent in 2022 at Windenergie Nieuws.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.