Doorgaan naar hoofdcontent

Informatieavond over Windpark Echteld-Lienden op 29 maart 2023

Informatieavond over Windpark Echteld-Lienden op 29 maart 2023
Op 29 maart 2023 vindt de eerste bewonersavond plaats voor het windpark Echteld-Lienden (onderdeel van Energiepark Echteld Lienden). Deze avond is het eerste moment om mee te denken over de ontwikkeling van de windturbines. Tijdens de avond wordt een toelichting gegeven over het initiatief, de rol van de energiecoƶperatie en de opbrengst voor de omgeving. Ook over het (ruimtelijk) proces dat gevolgd zal worden en hoe u mee kunt doen. Programma 19:00 uur Inloop 19:30 uur Welkom en presentatie Informatiemarkt 20:00 uur Informatiemarkt 21:00 uur Algemene afsluiting (optioneel) 21:15 uur Terugkoppeling en napraten Thema's Op de informatiemarkt is er vooral ruimte voor uw inbreng. Deze kunt u in ieder geval geven aan de volgende tafels: Leefomgeving (o.a. slagschaduw, geluid, afstandsnormen) Natuur & Landschap Hoe profiteer ik mee? Hoe doe ik mee? Daarnaast is er uiteraard ruimte voor andere opmerkingen. Verschillende leden zijn van het projectteam beschikbaar voor vragen. De input van deze avond wordt verwerkt in de zogenaamde Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Hierin staat beschreven welke aspecten er worden onderzocht en op welke manier inwoners worden betrokken bij de ontwikkeling van de windturbines. Praktische informatie Datum en tijd: Woensdag 29 maart van 19:00 tot uiterlijk 22:30 uur. Locatie: Dorpshuis de Hoge Hof, Voorstraat 10 in Echteld. U kunt parkeren aan de achterkant van het dorpshuis, daar vindt u ook de ingang. Aanmelden op: www.energieparkechteldlienden.nl/2023/02/07/aanmelden-energieavond-29-maart/ Meer informatie: www.energieparkechteldlienden.nl/over-het-windinitiatief-2/
 
Eerste waterstofpoederfabriek in Amsterdam gebruikt windenergie bij productie
Electriq Global, een aanbieder van end-to-end waterstofoplossingen, en Zenith Energy Terminals, een bedrijf dat brandstoffen en energiedragers opslaat en verwerkt, hebben vorige week een intentieverklaring (MOI) ondertekend voor de bouw van 's werelds eerste waterstofpoederfabriek op de terminal van Zenith Energy in het Amsterdamse havengebied. De fabriek van Electriq Global maakt waterstofpoeder op basis van groene waterstof, geproduceerd met stroom uit windenergie opgewekt door de drie windturbines van Zenith ter plaatse. Continue reading Eerste waterstofpoederfabriek in Amsterdam gebruikt windenergie bij productie at Windenergie Nieuws.
 
X1 Wind's drijvende windprototype in Spanje produceert eerste stroom
X1 Wind, de in Spanje gevestigde ontwikkelaar van drijvende windtechnologie, kondigde vandaag aan dat hun drijvende windprototype X30 op de Canarische Eilanden met succes de eerste kilowattuur (kWh) heeft geproduceerd. Het prototype is momenteel het eerste drijvende windplatform ter wereld dat is geĆÆnstalleerd met een TLP (Tension Leg Platform)-aanlegsysteem. Het is ook het eerste drijvende windprototype in Spanje dat elektriciteit exporteert via een onderzeese kabel. Continue reading X1 Wind's drijvende windprototype in Spanje produceert eerste stroom at Windenergie Nieuws.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.