Doorgaan naar hoofdcontent

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier koopt twee windturbines in Den Helder

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier koopt twee windturbines in Den Helder
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) in de provincie Noord-Holland kondigde gisteren aan dat investeert in twee bestaande windturbines in de gemeente Den Helder. Hiermee wil het waterschap een volgende stap zetten naar een energieneutraal waterschap. Op 8 maart ondertekende bestuurder Saskia Borgers de voorlopige koopovereenkomst met directeur Ton Langelaan van Langelaan Windenergie BV, de vorige eigenaar van de windturbines. Continue reading Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier koopt twee windturbines in Den Helder at Windenergie Nieuws.
 
Druktemaker Dolf Jansen bezoekt De Amstelvogel
Inge Verhoef legt bij de Amstelvogel uit aan Dolf Jansen waarom de ontwikkeling van windenergie zo moeizaam gaat. Er zijn te veel lokketten. Het interview met Inge is onderdeel van de serie Druktemakers in alle Staten. De Druktemakers van De Nieuws BV gaan het land in. Iedere dag een andere provincie en een ander probleem.… Het bericht Druktemaker Dolf Jansen bezoekt De Amstelvogel verscheen eerst op De Windvogel.
 
Meer duidelijkheid over vervolgstappen windturbines Haarlemmermeer-Zuid
In 2021 werd een zoekgebied windenergie in Haarlemmermeer-Zuid vastgesteld door de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Na een periode van verschillende onderzoeken en ontwikkelingen is er volgens de Gemeente nu meer duidelijk over de eerstvolgende stappen in het proces naar wind op land. In maart 2021 is er onderzoek uitgevoerd naar de ruimtelijke inpassing van windturbines in het zoekgebied Spoordriehoek Haarlemmermeer. Continue reading Meer duidelijkheid over vervolgstappen windturbines Haarlemmermeer-Zuid at Windenergie Nieuws.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.