Doorgaan naar hoofdcontent

Franse overheid doet reeks aankondigingen inzake offshore wind

Franse overheid doet reeks aankondigingen inzake offshore wind
Agnès Pannier-Runacher, de Franse minister van Energietransitie, heeft vandaag een aantal belangrijke aankondigingen gedaan inzake de ontwikkeling van offshore wind uit de Franse kust. De aankondigingen volgen op de wet met betrekking tot de versnelling van de uitrol van duurzame energie eerder deze maand. De aankondiging betreffen de winnaar van de recente, vierde offshore windtender, de selectie van partijen die mogen meedingen in de volgende tender voor twee windgebieden en een aankondiging over een drijvend offshore windpark. Continue reading Franse overheid doet reeks aankondigingen inzake offshore wind at Windenergie Nieuws.
 
Ranglijst van top-10 windturbinefabrikanten in de wereld
Volgens een rapport van BloombergNEF (Bloemberg New Energy Finance) is het wereldwijd geïnstalleerde windenergievermogen in 2022 met 86,0 GW naar 837 GW gestegen. In 2021 was de groei 99,2 GW. Het aandeel van onshore geplaatst vermogen was 77 GW (89%). De Chinese windturbinefabrikant Goldwind is de nieuwe lijstaanvoerder met 12,7 GW geïnstalleerd vermogen. Continue reading Ranglijst van top-10 windturbinefabrikanten in de wereld at Windenergie Nieuws.
 
Damen Shipyards ontvangt order voor 8 offshore wind schepen van Purus Wind
Offshore wind services provider Purus Wind heeft acht schepen besteld bij Damen Shipyards. De order betreft de bouw en levering van 4 Damen Fast Crew Supplier (FCS) 2710 Hybrid, 3 Damen FCS 3210 Hybrid Crew Transfer Vessels (CTV's) en een 90 meter lang Construction Service Operation Vessel (CSOV). De FCS 3210 en de CSOV zullen niet alleen worden uitgerust voor ultralage emissieactiviteiten, maar zijn ook ontworpen om te zijner tijd te worden opgewaardeerd tot methanolmotoren. Continue reading Damen Shipyards ontvangt order voor 8 offshore wind schepen van Purus Wind at Windenergie Nieuws.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.