Doorgaan naar hoofdcontent

Een zoutbatterij voor thuis

Een zoutbatterij voor thuis
De ontwikkeling van de zoutbatterij voor overtollige zonne- en windenergie zit in een stroomversnelling. Dat is mede dankzij het onderzoek van Jelle Houben van de TU Eindhoven, die hier afgelopen week op promoveerde.
 
Europese Commissie wil EU-elektriciteitsmarkt hervormen om sneller in te zetten op hernieuwbare energie
De Europese Commissie heeft vandaag een hervorming van de EU-elektriciteitsmarkt voorgesteld. Dit is nodig om sneller in te zetten op hernieuwbare energie en het uitfaseren van gas, consumenten minder afhankelijk te maken van schommelende fossiele brandstofprijzen, ze beter te beschermen tegen toekomstige prijspieken en marktmanipulatie, en de EU-industrie schoon en concurrerender te maken. Continue reading Europese Commissie wil EU-elektriciteitsmarkt hervormen om sneller in te zetten op hernieuwbare energie at Windenergie Nieuws.
 
Drie provincies starten slim laden; deze zomer al bij duizend laadpalen
De provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht starten met slim laden. Met deze techniek laden elektrische rijders hun auto automatisch op als er veel groene stroom beschikbaar is. Deze zomer moet er al bij duizend laadpalen slim geladen kunnen worden. "Hiermee zetten we een grote stap in het elektrisch rijden en de energietransitie", zegt Huib van […]
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.