Doorgaan naar hoofdcontent

Borsele vraagt Rijk om integrale aanpak Sloegebied in de grootschalige energietransitie

Borsele vraagt Rijk om integrale aanpak Sloegebied in de grootschalige energietransitie
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT willen een nieuw hoogspanningsstation in of in de omgeving van het Sloegebied bouwen. De gemeente Borsele vraagt via een brief aan het Rijk om breder te kijken naar alle uitdagingen in de gemeente op het gebied van grootschalige energietransitie, om te voorkomen dat men nu met het hoogspanningsstation een keuze maakt die andere toekomstige ontwikkelingen in de weg kan staan of waardoor toekomstige ontwikkelingen de leefkwaliteit meer aantasten dan mogelijk nodig is.
 
De voor- en nadelen van kernenergie: praat met ons mee!
Coöperatie Steenergie wil 100% lokaal energie opwekken. Op dit moment is dit mogelijk door grootschalige zon op dak, grootschalig zon op land en/of windenergie. In Nederland klinkt een steeds dringendere oproep voor kernenergie. Minister Jetten van Klimaat en Energie heeft eind 2022 een voorkeurslocatie bekend gemaakt voor twee nieuwe kerncentrales. Deze locatie ligt bij Borssele, […] Het bericht De voor- en nadelen van kernenergie: praat met ons mee! verscheen eerst op Steenergie.
 
Onderwater kabeltracé activiteiten voor Windplanblauw opgestart
Afgelopen week is een start gemaakt met de activiteiten voor het aanleggen van onderwater kabeltracés in het IJsselmeer voor het nearshore gedeelte van het windenergieproject Windplanblauw in de noordwesthoek van Flevoland. Windplanblauw meldt dat het schip Barney in de eerste week van maart is ingezet om een pre-lay grapnel run uit te voeren. Continue reading Onderwater kabeltracé activiteiten voor Windplanblauw opgestart at Windenergie Nieuws.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.