Doorgaan naar hoofdcontent

Afgeschreven windmolenwieken vinden nieuwe draai in zonnepark

Afgeschreven windmolenwieken vinden nieuwe draai in zonnepark
Het Spaanse energieconcern Acciona heeft een leuke manier gevonden om wieken van oude windturbines opnieuw nuttig te maken in de energietransitie. Balken gemaakt uit de oude wieken dragen zonnepanelen in een pilotproject. In een... Het bericht Afgeschreven windmolenwieken vinden nieuwe draai in zonnepark verscheen eerst op Nieuws, informatie en opinie over innovatie, duurzaam ondernemen en hernieuwbare energie.
 
Aanvullend prioriteringskader voor investeringen in de uitbreiding van het stroomnet moet energietransitie faciliteren
Het kabinet presenteerde afgelopen vrijdag een aanvullend prioriteringskader voor investeringen in de uitbreiding van het stroomnet. Dit maakt het mogelijk om prioriteit te geven aan energie-infrastructuurprojecten die belangrijk zijn voor de verduurzaming van Nederland. Bij het bepalen van de volgorde van uitbreidingsinvesteringen houden netbeheerders rekening met technische, economische en maatschappelijke factoren. Continue reading Aanvullend prioriteringskader voor investeringen in de uitbreiding van het stroomnet moet energietransitie faciliteren at Windenergie Nieuws.
 
Vergadering van de gemeenteraad op 22 maart
Woensdag 22 maart om 19.30 uur, vergadering van de gemeenteraad in de raadszaal Thema's en agendapunten onder andere: Wijzigen Algemene Plaatselijke Verordening. Vaststellen bestemmingplan Reparatieplan slaapplaatsen Texel 2022. Tussentijdse evaluatie 2022 uitvoeringsprogramma Sociaal Domein. Nota risicomanagement en weerstandsvermogen. Opvang ontheemden uit Oekra├»ne na maart 2023. Motie: 'Een windwokkel is geen windmolen'. Motie: 'Bloedserieus – Stop menstruatie-armoede!'. De agenda kan nog wijzigen. De actuele agenda, maar ook andere informatie over de gemeenteraad (de raadsleden, brieven aan de raad, raadsbesluiten en moties et cetera) is altijd te raadplegen via www.texel.nl/gemeenteraad. U kunt deze vergaderingen bijwonen in de raadszaal of thuis volgen via de website www.texel.nl/uitzendingraad en via Radio Texel (FM 106-1, kabel 98,5). Heeft u vragen of wit u meer weten? Neem contact op met de raadsgriffier Marit de Porto (e-mail griffier@texel.nl, telefoon 06-552 704 68).
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.