Doorgaan naar hoofdcontent

Offshore windpark en CO2-opslag zitten elkaar letterlijk in de weg

Offshore windpark en CO2-opslag zitten elkaar letterlijk in de weg
Een conflict tussen het Britse olieconcern BP en het Deense energiebedrijf ├śrsted over het gebruik van een deel van de Noordzee ondermijnt het bereiken van de Britse klimaatdoelen. Projecten voor CO2-opslag en wind op... Het bericht Offshore windpark en CO2-opslag zitten elkaar letterlijk in de weg verscheen eerst op Nieuws, informatie en opinie over innovatie, duurzaam ondernemen en hernieuwbare energie.
 
Galileo en Hope Group richten joint venture op voor drijvend offshore windproject in de Adriatische Zee
Galileo en Hope Group hebben de joint venture Barium Bay opgericht voor een gelijknamig offshore windenergieproject met drijvende fundamenten in de Adriatische Zee. Galileo is een op Europa gerichte Zwitsers bedrijf voor de ontwikkeling van en investering in duurzame energieprojecten. De Italiaanse Hope Group met hoofdkantoor in Bari in de regio Apuli├ź, is een bedrijf voor duurzame energie die met name erop gericht is dat de leveringsketen van duurzame energie ook de productie van groene waterstof omvat. Continue reading Galileo en Hope Group richten joint venture op voor drijvend offshore windproject in de Adriatische Zee at Windenergie Nieuws.
 
Gemeente Hoeksche Waard werkt aan beleid voor windenergie bij agrarische bedrijven
Gemeente Hoeksche Waard is gestart met het maken van een beleidskader voor het opwekken van windenergie voor eigen gebruik bij agrarische bedrijven. Deze zou eind dit jaar beschikbaar kunnen zijn. Op dit moment is er bij de gemeente Hoeksche Waard in de provincie Zuid-Holland nog geen beleid voor het plaatsen van een kleine tot middelgrote windmolen of een andere vorm van kleinschalige opwek van windenergie bij een agrarisch bedrijf. Continue reading Gemeente Hoeksche Waard werkt aan beleid voor windenergie bij agrarische bedrijven at Windenergie Nieuws.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.