Doorgaan naar hoofdcontent

Duitse transmissienetbeheerders en overheid maken eerste plannen bekend voor interconnectieprojecten in de Noordze

Duitse transmissienetbeheerders en overheid maken eerste plannen bekend voor interconnectieprojecten in de Noordze
De transmissienetbeheerders 50Hertz, Amprion en TenneT hebben samen met het Duitse federale ministerie van Economie en Klimaatbescherming (BMWK) de eerste plannen voor interconnectieprojecten in de Noordzee voorgesteld. In de toekomst moeten verbindingslijnen van offshore windparken met een totale capaciteit van 10 GW met elkaar worden verbonden. Naast de aansluiting van de windparken op het Duitse elektriciteitsnet zullen de stroomkabels dan tegelijkertijd de uitwisseling van elektriciteit met Europese buurlanden, zoals Denemarken en Nederland, mogelijk maken. Continue reading Duitse transmissienetbeheerders en overheid maken eerste plannen bekend voor interconnectieprojecten in de Noordze at Windenergie Nieuws.
 
TNO onderzoekt nieuw energiesysteem met wind, zon en waterstof op de Noordzee
Wind op zee is er in overvloed. Maar vaak genoeg past die duurzaam opgewekte energie niet op het net. TNO start daarom een nieuw project om te onderzoeken hoe energie uit zon en wind omgezet kan worden tot groene waterstof om een stabiel energiesysteem te ontwikkelen. En dat gebeurt allemaal op de Noordzee.
 
Energiecoaches op de Rythmeen
Jong geleerd……. Het bezoek van de Bathmense energiecoaches Henk Visser en Gerard Huisman (beiden nauw betrokken bij Noaber-Energie) paste perfect bij het thema "Duurzaam" dat de Rythmeen de afgelopen periode als thema bij de wereldverkenningslessen had. Op maandag 20 februari waren beide heren dan ook present om voor de groepen 5-6 en 7-8 een interessante middag [...]
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.